I en solfyllt del av hagen er kjøkkenhage en herlig hobby. Det kreves oftest mye vann og Akvadukt er et undervannings system som du må planlegge tidlig, for vannkarene må i bunnen av bedet.
Det fungerer i mange år. Det er laget av materialer som tåler mange års vintre og mange års bruk.
Det pålitelig og driftsikkert. Plantene tørker ikke ut og det er ingen batterier som må bytte/lades. Det kan kobles til utekran eller en vannsisterne/ regnvanns tønne.

Akvadukt i Corten kasse

Er det store plantekasser? Systemet er modulært og fleksibelt og er kassene store ( større enn 1,2 m x 0,8 m) så trengs det flere enn to vannekar. Et eksempel har vi vist for installering i corten kasser. Disse kassene var 2,5 m x 1 m.

selvvanning pallekarm blomsterbed plantekasse Akvadukt

Er din kjøkkenhage lang og smal? Det er mulig å legge flere kar i rekke, så de vanner et langt og smalt bed / plantekasse. Ta kontakt med oss og beskriv hva du trenger, så hjelper vi deg.

Hvor mange pallekarmer skal vannes ? En standard pallekarm er 1,2 meter lang og 0,8 meter bred. Det er en fordel å kunne gå mellom karmene. Det er også behagelig hvis det legges 2 karmer oppå hverandre, så slipper man å bøye seg så mye.

selvvanning pallekarm blomsterbed plantekasse

Hvor stor kjøkkehave har du planlagt? Akvadukt startsett inneholder komplett sett for for automatisk vanning av den første pallekarmen.

De neste kan du koble pallekarm no 1, forutsatt at de er i samme  nivå.
Den første pallekarmen har et «reservoar» kar med regulerings ventil. Det er det som er på utsiden av pallekarmen.
Vannkilden kobles til dette karet.

Akvadukt selvanning i pallekarm

Pallekarm nummer 2 eller 3 osv.: de neste karmene som skal vannes kan være på bygg-sett. Du får kjøpt ett eller to påbyggsett i en pakke. De kobles til startsettet.

Fordeler ventil

Vanntilførsel:

kan være fra utekranen eller fra en vanntønne.
Utekranen kan kobles via en hageslange rett på Akvadukt. det skal stå med vannet på hele tiden.
Vi har tilleggs utstyr i messing: